Links

Home

Contact

Wie zijn wij?

Kyokushinkai stijl

Kumite

Kata en Kihon

Fysieke Training

Training - uurrooster

Examens

 

 

 

 

Kata en Kihon:


Naast kumite heb je nog kata en kihon, een ander onderdeel van het
kyokushinkai karate. Hier gaat het om het oefenen van de zuivere techniek. Het is de bedoeling om deze techniek tot in de perfectie te beheersen. Zodanig dat je deze probleemloos kan toepassen in het kumite. In de praktijk lijkt dit echter een zeer moeilijk gegeven dat slechts voor enkele is voorbestemd.

Een kata is eigenlijk een opgelegde stijloefening die verschillende technieken omvat. In het kyoukushinkai karate heb je verschillende kata's. Te beginnen bij enkele eenvoudige tot de hogere kata's die je bij de kern van karate helpen te komen.

Tijdens kihon wordt er getraind op de verschillende technieken. Hierbij kan je je oefenen in slechts één bepaalde techniek. Je kan echter ook verschillende combinaties maken zodat je de technieken vlot, na elkaar kan uitvoeren en dit alles in een steeds andere combinatie. Kortom je maakt het zo moeilijk als je zelf wilt.

Uiteraard zijn deze twee onderdelen ook een deel van de
exameneisen. Hoe hoger de graad hoe beter en uitgebrijder je kennis hiervan moet zijn. Zodat ze kunnen bijdragen tot het vervolledigen van de vaardigheden die nodig zijn voor het kumite. Wat steeds de essentie blijft van karate.