Links

Home

Contact

Wie zijn wij?

Kyokushinkai stijl

Kumite

Kata en Kihon

Fysieke Training

Training - uurrooster

Examens

 

 

 

Fysieke training:

Uiteraard kan je niet naast het fysische onderdeel van de training kijken. Dit is omvat een zeer groot deel van de training. Niet alleen omdat het gezond is of omdat het "in" is of ... Neen omdat het pure noodzaak is, en waarom is het het pure noodzaak? Wel omdat iemand die fysisch gezond en getraind is een beter kans maakt om zijn mannetje of vrouwtje te staan. Men kan zoveel theorie verkopen als men zelf wil. Feit blijft dat hoe beter je lichaam getraind is, hoe sterker je bent, hoe groter de kans dat je niet omvergebazen zal worden als het erop aankomt.

Wat mag je dan verwachten? Een goede opwarming en stretching waarbij de nodige aandacht wordt besteed aan uithouding, weerstand, kracht, lenigheid en coördinatie. Wat verwachten wij van jou, dat je je best doe, dat is alles. Hoe verder je vordert hoe meer we uiteraard verwachten van jou.

Dit was in het kort de uitleg over de noodzaak, nu de voordelen. Hoe fitter je bent hoe beter je jezelf zult voelen. Hoe beter je een kumite aankan en hoe sneller je dit zware onderdeel onder de knie zal hebben. Je zal ook meer zelfvertrouwen hebben en alle andere voordelen van een goede lichamelijke conditie.

Sosai